Staal poedercoaten

Staal is een veelgebruikt materiaal en poedercoaten verzekert u van een lange gebruiksduur van stalen producten. Roest is de grote vijand van alle metalen voorwerp. Zelfs roestvrijstaal kan op den duur toch gaan roesten wanneer het te lang wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden. Het is dan ook van belang om staal periodiek opnieuw te poedercoaten. Zo blijft het materiaal beschermd en kan het staal niet gaan oxideren, wat de reden is dat roest kan ontstaan. Lakkerij J. & P. de Groof kan staal poedercoaten in onze moderne lakkerij. Wij hebben een oven waarin de verflaag kan smelten om zo een beschermende laag te vormen die zeer duurzaam is. Daarbij wordt er bij onze lakkerij ook nog eens heel milieuvriendelijk gewerkt. Zo gebruiken we enkel producten waarbij geen solvents in het poeder zitten en/of vrijkomen bij het bewerken.

De voordelen van staal poedercoaten

Er zijn een aantal redenen waarom het poedercoaten van staal de voorkeur heeft over conventionele coatings:

  • Het is milieuvriendelijk doordat vrijwel al het poeder kan worden gebruikt voor de coating en het restmateriaal kan hergebruikt worden;
  • De materiaalkosten voor een poedercoating van staal zijn een stuk goedkoper dan bij een vloeibare coating;
  • De poedercoating is slag vaster en zal daarom in sommige omstandigheden het product beter beschermen.

Wilt u ook staal laten poedercoaten of heeft u een andere metaalcoating in gedachten? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 03 828 90 45.

Back to Top